Utrikes.

2017-07-17 17:00
Bild: Carolyn Kaster/AP/TT/J. David Ake

Majoritet av amerikanerna anser att Trumps twittrande är kränkande

En ny opinionsundersökning visar vad amerikanerna egentligen tycker om presidentens utfall i sociala medier.

En ny opinionsundersökning som har gjorts av ABC News och Washington Post visar vad amerikanerna egentligen tycker om president Trumps omtalade twittrande.


Prenumerera på Dagens ETC:s nyhetsbrev

 

När de tillfrågande skulle beskriva presidentens tweets ansåg 68 procent att de är ”opassande”, 65 procent att de är ”förolämpande” och 52 procent att de är rent av ”farliga”. Betydligt färre beskriver twieetsen med mer positiva ord: 41 procent anser att det är ”intressanta”, 36 procent att de är ”effektiva” och 21 procent att de är ”uppfriskande”.

Det visar sig även vara stora skillnader mellan hur män och kvinnor ser på Trumps twittrande. Hela 78 procent av kvinnorna anser att tweetsen var opassande, jämfört med 58 procent av männen.

Det generella stödet för presidenten har dessutom minskat från 42 till 36 procent sedan april, vilket är rekordlågt för en president som har suttit i sex månader. 68 procent av de tillfrågade anser dessutom inte att presidenten är en bra förebild.

Fakta: Undersökningen

Undersökningen är gjord för ABC News av Langer Research Associates. Sammanlagt svarade 1000 slumpvis utvalda amerikaner över hela USA.